Hackeri străini pătrund în bazele de date electorale ale două state americane

În plină campanie prezidenţială, FBI a avertizat două state americane că bazele lor de date au fost ţinta unor atacuri cibernetice. Fără să dezvăluie despre care state a fost vorba, FBI a recomandat Comitetelor Electorale ale tuturor statelor să verifice dacă au înregistrat activităţi similare.
(Captură Foto)

Hackeri care operează din afara SUA au pătruns în bazele de date electorale a două state americane în ultimele săptămâni, conform unei declaraţii a FBI, care a dezvăluit luni o alertă de “urgenţă” trimisă la începutul acestei luni de către Divizia de Cibernetică a agenţiei.

Conform avertismentului, FBI a primit informaţii despre două adrese IP separate care au încercat să pătrundă ilegal în interiorul website-urilor Comitetelor Electorale din două state americane. Documentul în sine nu dezvăluie care state au fost afectate, deşi Michael Isikoff de la Yahoo News a citat “surse familiare” cu cele două incidente care ar fi afirmat că este vorba de Arizona şi Illinois.

Yahoo a susţinut că hackingul din Illinois a fost mult mai serios, forţând oficialii să închidă sistemul de înregistrare a alegătorilor timp de 10 zile în iulie, în timp ce intruziunea din Arizona nu pare să îşi fi atins obiectivul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe