Hackeri Anonymous au lansat un război cibernetic împotriva guvernului chinez [video]

Hackeri Anonymous au lansat un război cibernetic împotriva guvernului chinez.
Hackeri Anonymous au lansat un război cibernetic împotriva guvernului chinez. (captură.)

Hackeri din grupul Anonymous au declarat oficial începerea unui război cibernetic împotriva regimului chinez, potrivit unui material video publicat miercuri pe internet.

”Am declarat acum război cibernetic guvernului Chinei”, a afirmat un personaj mascat din videoclip, având în spate scene cu protestele din Hong Kong.

În materialul video, personajul principal poartă o mască folosită de Guy Fawkes din filmul ”V pentru Vendeta” şi vorbeşte cu un sintetizator de voce, elemente devenite simboluri cheie ale grupului Anonymous. Materialul video a fost publicat iniţial pe youtube, dar contul a fost ulterior închis.

Materialul video a fost publicat în timp ce Anonymous orchestrează o nouă serie de atacuri cibernetice împotriva reţelelor guvernului chinez. Pe 14 octombrie, aceştia au anunţat că vor lansa o nouă serie de atacuri ca răspuns la violenţele comise de poliţie împotriva protestatarilor din Hong Kong.

”Noi nu vom sta nepăsători când se desfăşoară violenţele împotriva protestatarilor. Vom continua să lansăm atacuri asupra infrastructurii de stat şi să dezvăluim informaţii”, a precizat personajul.

”Vom folosi toate resursele noastre pentru a lupta cu acele nedreptăţi până când vor fi reluate negocierile paşnice dintre protestatari şi oficialii guvernului”, a adăugat acesta.

Noua serie de atacuri, potrivit unui comunicat publicat de Anonymous Operation Hong Kong, aşa cum este denumită operaţiunea lansată împotriva guvernului chinez, va începe pe 18 octombrie.

Grupul a publicat o listă cu aproape 150 de website-uri guvernamentale chineze pe care plănuieşte să le atace.

Atacurile viitoare survin după o altă serie de atacuri lansate împotriva regimului chinez la începutul lunii octombrie. Pe 11 octombrie, aceştia au publicat bazele de date a 51 de website-uri guvernamentale chineze, care includeau nume de cont, parole şi alte fişiere.

”V-am dat o listă scurtă de ţinte pe care le vom sparge şi atacurile noastre au reuşit...”, se precizează în anunţ. ”Acum, uitaţi-vă la câteva din celelalte ţinte. Distracţie plăcută. Pregătiţi-vă. Nu ne puteţi opri”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe