Hacker rus extrădat din Finlanda pledează vinovat în faţa acuzaţiilor formulate de SUA

Un cetăţean rus extrădat din Finlanda în urmă cu doi ani pe baza unor acuzaţii privind frauda cibernetică a pledat vinovat pentru răspândirea de programe virusate şi colectarea de milioane de dolari.
(Captură Foto)

Departamentul american al Justiţiei a declarat, marţi, că Maksim Senah va fi condamnat în acest caz în luna august.

Senah a fost arestat în Finlanda, în 2015, la cererea autorităţilor americane şi extrădat în SUA pentru judecarea cazului.

Arestarea sa a declanşat un protest puternic din partea Ministerului rus de Externe, care a precizat că mişcarea este ilegală.

Ministerul rus s-a opus în repetate rânduri arestării cetăţenilor ruşi în alte ţări, la cererea autorităţilor americane, avertizând în privinţa a ceea ce a declarat că sunt “răpiri” comise de oficiali americani.

Printre cetăţenii ruşi vizaţi pentru arestare în ultimii ani au fost câţiva hackeri precum Senah.

Evgheni Nikulin, care a fost arestat în ianuarie 2017, este şi el reţinut de autorităţile cehe în Praga, în timp ce Washingtonul şi Moscova se luptă pentru extrădarea acestuia.

Roman Selezniov, fiul unui parlamentar rus, va apare luna viitoare în faţa unui tribunal federal din Washington, fiind învinuit de fraudă cibernetică şi alte capete de acuzare conexe. El a fost arestat în iulie 2014 în Insulele Maldive şi trimis în Statele Unite.