Gyuri Pascu, mort cu zile? Actorul, tratat doar pentru atac de panică înainte de a muri. Colegiul Medicilor s-a autosesizat

În noaptea morţii, Ioan Gyuri Pascu a chemat, la ora 3, o ambulanţă. Medicul i-a dat doar un calmant, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat. Două ore mai târziu, actorul a făcut infarct şi a murit.
Gyuri Pascu
Gyuri Pascu (facebook.com)

UPDATE: Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu în urma informaţiilor apărute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi i-a pus diagnosticul de 'atac de panică'.

Rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice, se arată într-un comunicat al CMMB, citatat de Realitatea.

***

Cu doar două ore înainte să facă infarct, Gyuri Pascu şi fosta lui soţie, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgenţă. Actorului i s-a pus diagnosticul de atac de panică, după care medicul a plecat, relatează tolo.ro

”Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă a ziarului, chiar de la Ambulanţa Bucureşti.

Din informaţiile tolo.ro, medicul de la prima intervenţie nu a putut arăta conducerii un EKG, ”ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut.”

Nici două ore mai târziu, a urmat un alt apel la 112. La locuinţa fostei soţii a lui Pascu au ajuns trei maşini: două de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti. Actorul nu a mai putut fi resuscitat.

”În ultimele trei zile, la Ambulanţă a fost o stare de alertă. Directorul Alice Grasu şi-a dat seama că ceva a fost în neregulă şi a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul să rămînă secret”, spune sursa de la Ambulanţa Bucureşti.

Gazeta a contactat-o azi pe Alice Grasu, care a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne