Guvernul Tudose, acuzat că vrea să crească impozitarea cu până la 259% pentru cei cu salarii mici

Creşterea impozitării pe muncă nu va face decât să sporească sărăcia în România împingând lumea spre şomaj involuntar sau muncă la negru, asta în timp ce sumele forfetare ale parlamentarilor tocmai s-au dublat, a atras atenţia deputatul Claudiu Năsui, de la USR.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Petreanu.ro)

Guvernul PSD intenţionează să impoziteze munca unui salariat cu timp parţial de lucru la nivelul unei norme întregi, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui, adăugând că este imoral şi injust ceea ce se întâmplă.

"Programul de guvernare tot noi îl plătim. După ce premierul împreună cu domul Dragnea promiteau că nu vor să crească niciun impozit, PSD doreşte acum să impoziteze munca unui salariat cu timp parţial de lucru la nivelul unei norme întregi. Au mai încercat să facă această mişcare în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, printr-un amendament la legea de aprobare a OUG 2/2017, însă nu le-a ieşit. Acum vor reveni cu un OUG prin care să forţeze această nouă creştere de impozite", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului USR, ordonanţa de urgenţă ar duce CAS şi CASS angajator la nivelul salariului minim pe normă întreagă chiar şi pentru munca cu timp parţial.

"Asta înseamnă că o femeie de serviciu care lucrează două ore pe salariu minim, va avea o impozitare pe munca ei cu 259% mai mare decât până acum. La un salariu minim net de 2 ore se plătesc acum impozite de 143 lei/lună (la un salariu de 302 lei/lună). După noul sistem PSD, taxarea pentru aceeaşi muncă şi acelaşi salariu net, ar creşte la 371 lei/lună. Cine va avea de suferit? Tocmai cei cu salariile cele mai mici. De exemplu, o femeie de serviciu care lucrează câte două ore în diverse locuri pe salariu minim, va avea o impozitare pe munca ei cu 259% mai mare decât până acum", a subliniat Năsui.

În opinia deputatului USR, creşterea impozitării pe muncă nu va face decât să sporească sărăcia în România împingând lumea spre şomaj involuntar sau muncă la negru. Asta în timp ce sumele forfetare ale parlamentarilor tocmai s-au dublat.