Guvernul Tudose, acuzat că minte românii cu o rectificare pozitivă şi sacrifică din nou investiţiile

Guvernul Tudose refuză să-şi recunoască propria incompetenţă şi să admită situaţia dezastruoasă a finanţelor publice după opt luni de guvernare PSD-ALDE, a acuzat Uniunea Salvaţi România.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernarea PSD–ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile şi cheltuielile statului sunt în creştere, a avertizat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"În realitate, Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetenţă şi să admită în mod oficial că rectificarea bugetară reflectă situaţia dezastruoasă a finanţelor publice după opt luni de guvernare PSD-ALDE. Deşi ministrul Finanţelor Publice a anunţat o rectificare prin care veniturile şi cheltuielile bugetare sunt în creştere, proiectul de rectificare bugetară prezentat de Ministerul Finanţelor Publice arată realitatea că veniturile şi cheltuielile bugetului de stat sunt în scădere şi doar deficitul bugetar este în creştere", a transmis USR.

Partidul înfiinţat de Nicuşor Dan arată că, în ciuda unei creşteri economice importante, veniturile bugetului de stat sunt rectificate în scădere cu 1,3 miliarde de lei - "o dovadă clară a eşecului programului de guvernare al coaliţiei PSD – ALDE şi confirmă că estimările iniţiale au fost eronate".

"Dincolo de modul în care este definită această rectificare bugetară, în esenţă este o rectificare negativă pentru că sunt tăiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investiţii în infrastructură şi proiecte europene şi transferate la cheltuielile cu salariile şi pensiile", a declarat deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Uniunea Salvaţi România consideră că este regretabil că guvernarea PSD – ALDE a redus drastic alocările bugetare în domenii extrem de importante pentru dezvoltarea României: fondurile ministerului Transporturilor au fost diminuate cu 6,25 miliarde de lei, iar cele pentru co-finanţarea proiectelor europene cu 3,48 miliarde de lei.

"Reducerea fondurilor pentru infrastructura de transport şi pentru proiectele europene reprezintă una dintre cele mai grave nerealizări ale guvernării PSD – ALDE care arată concentrarea coaliţiei de guvernare doar pe măsuri populiste, fără o acoperire bugetară reală, ignorând complet dezvoltarea viitoare", a precizat USR.

În acest context, USR cere Guvernului să vină cu soluţii de rectificare bugetară care să aşeze cheltuielile statului pe baze economice reale şi să renunţe la politica populistă care a dus la sacrificarea investiţiilor, în situaţia în care în ultima parte a anului nu mai sunt fonduri pentru plata unor salarii la stat.