Guvernul se va reuni joi pentru a legifera traseismul politic al aleşilor locali - Surse

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul se va reuni joi în şedinţă pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi iniţiativa lui Liviu Dragnea de a legifera traseismul aleşilor locali.

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că Guvernul va discuta joi ordonanţa de urgenţă prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul. Potrivit sursei citate, ministerele mai au de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind încă discutată la nivelul Executivului.

Reamintim că, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD şi de asemenea director de campanie electorală al aceluiaşi partid, a lansat ideea unei ordonanţe prin care aleşilor locali - persoane cu un cuvânt greu de spus în mobilizarea electoratului şi în organizarea alegerilor - să li se permită să-şi schimbe partidul fără să îşi piardă mandatele.

În pofida criticilor opoziţiei, conform căreia o astfel de ordonanţă va crea avantaje PSD-ului, care controlează prin Liviu Dragnea bugetul şi fondurile pentru proiectele din teritoriu - inclusiv pentru faimoasele arierate ale primăriilor - premierul Ponta a agreat ideea ordonanţei.

Referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, Ponta a declarat că o astfel de ordonanţa este necesară pentru "deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie."

Marţi, în şedinţă de Guvern, premierul Ponta a vorbit despre necesitatea mobilizării miniştrilor senatori pentru a vota proiectele legislative privind amnistia fiscală a mămicilor şi pensionarilor, proiecte cu puternic iz electoral. Despre o mobilizare în vederea adoptării ordonanţei propuse de Dragnea, premierul nu a vorbit oficial.

Miercuri, în încercarea de a contracara mişcarea guvernului, liderii grupurilor parlamentare ACL din Camera Deputaţilor şi Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor Uniunii Europene şi ambasadei SUA prin care au denunţat intenţia abuzivă şi nedemocratică a Cabinetului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migraţia politică a aleşilor locali, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de PDL.

„Considerăm că astfel Ponta şi PSD pregătesc fraudarea alegerilor prezidenţiale şi pun în pericol imaginea externă a României ca stat democratic, în care şansele sunt egale între competitori. Am subliniat faptul că prin înregimentarea politică a aleşilor locali ai opoziţiei în PSD şi sateliţii săi se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie”, se precizează în comunicatul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne