Guvernul R. Moldova a avizat Concepţia de dezvoltare a mass-media

Concepţia de dezvoltare a mass-media preve, printre altele, asigurarea condiţiilor de concurenţă loială pentru agenţii economici de profil, prin elaborarea a unei noi legi cu privire la publicitate.
(Getty Images)

Cabinetul de miniştri a avizat pozitiv proiectul Concepţiei naţionale de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova în perioada 2018-2025. Documentul urmăreşte fortificarea sistemului mediatic pentru garantarea dreptului la informaţie al cetăţenilor şi va constitui un punct de referinţă în implementarea politicilor publice în domeniu.

Potrivit Executivului moldovean, scopul concepţiei urmează să fie atins prin crearea unui cadru normativ eficient de reglementare a activităţii mass-media, într-un spaţiu securizat. De asemenea, Concepţia prevede asigurarea condiţiilor de concurenţă loială pentru agenţii economici de profil, inclusiv prin elaborarea, conform standardelor internaţionale, a unei noi legi cu privire la publicitate.

Proiectul include şi măsuri privind creşterea profesionalismului specialiştilor din domeniu. În particular, vor fi ajustate programele de instruire pentru formarea profesională a managerilor din presa scrisă, audiovizuală şi online urmând a fi consolidată şi cooperarea între toate instituţiile naţionale şi internaţionale care cercetează domeniul mediatic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe