Guvernul lui Netanyahu s-ar putea afla în pragul prăbuşirii

Guvernul premierului Benjamin Netanyahu ar putea fi în pragul prăbuşirii, conform postului de televiziune israelian Channel 10.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

Într-un raport difuzat vineri noaptea, postul de televiziune a citat “lideri de partid” anonimi susţinând că mişcarea surprinzătoare a lui Netanyahu de a aduce partidul de aripă dreaptă Yisrael Beiteinu în coaliţia de guvernare ar putea să aibă un efect negativ.

În ultimele zile, doi miniştri israelieni au demisionat din guvernul lui Netanyahu: ministrul Apărării, Moshe Yaalon, din partidul Likud, după publicarea unor rapoarte privind înlocuirea sa cu ultranaţionalistul Avigdor Lieberman, şi ministrul mediului, Avi Gabai, din partidul Kulanu. Ambii l-au criticat dur pe Netanyahu în anunţurile lor de demisionare.

Gabai, care şi-a dat demisia vineri, a declarat că guvernul tot mai extremist al Israelului conduce ţara pe o cale a distrugerii, adăugând că i se pare dificil să facă parte din guvernul lui Netanyahu din mai multe motive, inclusiv faptul că acesta “a tulburat în totalitate relaţia cu cea mai importantă putere a lumii, cea care ne protejează interesele de securitate”, făcând referire la SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe