Guvernul italian supune acordul de coaliţie votului public

Liderul partidului Liga, Matteo Salvini.
Liderul partidului Liga, Matteo Salvini. (Tiziana Fabi/AFP/Getty Images)

Partidul Liga (extremă dreaptă) al Italiei, condus de Matteo Salvini, oferă italienilor posibilitatea să voteze programul comun pe care l-a încheiat cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem). Acesta a organizat un vot informal, în timp ce cele două grupuri încearcă să decidă liderul guvernului de coaliţie.

Salvini a afirmat că doreşte să ofere răspunsuri atât suporterilor Ligii, cât şi tuturor susţinătorilor de centru-dreapta care au cerut mai puţine taxe şi mai multă siguranţă.

O mulţime de oameni s-au dus la vot în toate pieţele unde Liga a înfiinţat chioşcuri, voluntarii susţinând că oamenii sunt bine informaţi şi că au citit detaliile programului comun.

Documentul solicită reducerea cu miliarde de euro a taxelor şi majorarea plăţilor pentru asigurări sociale.

În ceea ce priveşte Mişcarea 5 Stele, suporterii săi au votat vineri online. De asemenea, s-au creat chioşcuri pentru a oferi informaţii şi a răspunde întrebărilor pe care le pot pune oamenii.

Reamintim că la alegerile parlamentare din 4 martie, cele mai multe mandate au fost câştigate de o alianţă de centru-dreapta condusă de formaţiunea antiimigraţie Liga, iar partidul antisistem Mişcarea 5 Stele s-a clasat, individual, cel mai bine. Partidul Democrat, de centru-stânga, s-a plasat pe poziţia a treia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe