Guvernul, hocus-pocus de 10 miliarde de euro. Apare un nou fond. Nimeni nu spune de unde vin banii

Guvernul va pompa 10 miliarde de euro într-un fond de investiţii de care vor beneficia autorităţile locale în plin an electoral. De unde vin însă banii, Dragnea şi Dăncilă refuză să spună.
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Guvernul va înfiinţa, prin OUG, un fond de investiţii pentru localităţi, au anunţat luni, la finele CEx-ului PSD, premierul Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Acest fond va fi capitalizat cu 10 miliarde de euro, a precizat Liviu Dragnea.

"Acest fond de investiţii o să-l avem în bugetul pe 2019. Este vorba despre cei 10 S pe fiecare localitate în parte, fiecare localitate putând avea două proiecte legate de apă, canal, şcoală, toate aceste lucruri. Pe lângă PNDL, vrem să facem acest fond de investiţii locale, aşa se numeşte, care să-l dublăm de o proiecţie financiară pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom putea realiza acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de unde vin banii - în condiţiile în care se vorbeşte de frânarea creşterii economice, deficit bugetar record, iar Guvernul a decis să suplimenteze bugetul Ministerului Muncii cu 43,2 miliarde de lei din Fondul de rezervă, pentru plata pensiilor -, Dăncilă nu a răspuns ci a părăsit pupitrul de la care vorbea lăsând presa cu ochii în zare.

Dragnea a fost întrebat şi el de unde vor veni aceşti bani şi a ricanat scurt: "din România."

"Este un subiect foarte important, e o chestiune foarte nouă în România şi nu vreau să discut ca alţi colegi de-ai mei despre ce va fi, dacă va fi şi cum va fi. Urmează ca astăzi - mâine să fie finalizat, şi sperăm ca în prima şedinţă de Guvern să se adopte ordonanţă de urgenţă şi după care ministrul de Finanţe o să vă explice foarte bine", a adăugat finalmente Dragnea, la insistenţele presei.