Guvernul Grindeanu "americanizează" România: "Fiscalizăm totul!"

Cota unică de impozitare va fi înlocuită de impozit pe gospodărie, ceea ce-i va transforma pe românii dornici să-şi mai reducă taxele în vânători de chitanţe. Aşa, nimic nu va scăpa neimpozitat iar PSD va strânge mai mulţi bani la buget.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Finanţelor pregăteşte o modificare fiscală vizând înlocuirea cotei unice de impozitare un "impozit pe gospodărie." Invitată marţi la România TV, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu a oferit câteva detalii legate de introducerea respectivului impozit, precizând că ideea este de a se scoate din economia neagră toţi banii, relatează HotNews.

"Este sistemul american. Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul", a spus Vasilescu, invitată la România TV.

Potrivit Olguţei Vasilescu, cetăţenii ar putea să îşi deducă toate cheltuielile făcute, aşa că vor ajunge să ceară chitanţă de peste tot, ceea ce va reduce fluxul banilor neimpozitaţi.

"Dacă vrei să îţi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă? Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă".

Întrebată de moderatoare dacă va fi vorba şi de banii daţi pentru meditaţii, ministrul a confirmat: "Şi la meditaţii, exact. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi" cheltuiala, a precizat Olguţa Vasilescu.

Reamintim că în această săptămâna reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au demarat discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv.

Potrivit publicaţiei Adevărul, analiştii susţin că intenţiile Guvernului sunt neclare, dar se îndreaptă spre impunerea unor cote progresive de impozitare tot mai mari, în contextul discuţiei despre depăşirea ţintei de deficit odată cu măririle salariale promise de PSD.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu afirma şi el că PSD ”are intenţia să renunţe la cota unică” de impozitare de 16% şi susţine că PNL trebuie să se folosească de toate mijloacele parlamentare şi extraparlamentare pe care le are pentru a împiedica acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne