Guvernul de la Chişinău va acorda subvenţii pentru îmbunătăţirea traiului în mediul rural

Executivul RM planifică implementarea în mediul rural a proiectelor de construcţie a drumurilor publice, a serviciilor privind construcţia reţelelor de apă şi canalizare, dar şi iniţierea afacerilor în domenii non-agricole.
Ţărancă din Moldova cu grebla pe umăr
Ţărancă din Moldova cu grebla pe umăr (Epoch Times România)

Guvernul de la Chişinău a aprobat vineri, 18 octombrie, Regulamentul privind acordarea subvenţiilor pentru îmbunătăţirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural.

Astfel, potrivit executivului, urmează a fi implementate un şir de măsuri de dezvoltare rurală, care, în final, vor duce la stoparea declinului economic şi social, inclusiv vor combate fenomenul de depopulare a satelor.

În acest sens, vor fi implementate proiecte de dezvoltare a infrastructurii publice (drumuri publice, străzi) şi a serviciilor furnizate populaţiei rurale (construcţia şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare), dar şi iniţierea afacerilor în domeniile non-agricole.

Proiectul urmăreşte crearea a cel puţin 50 de proiecte anual de îmbunătăţire şi dezvoltare a infrastructurii publice, asigurarea serviciilor de calitate pentru circa 250 000 de beneficiari anual şi dezvoltarea a cel puţin 30 de afaceri noi în fiecare an, care urmează să genereze peste 130 de locuri de muncă.

Implementarea proiectului prevede alocarea anuală de până la 15% din mijloacele financiare ale Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe