Guvernul de la Chişinău a aprobat mărimea salariului mediu lunar pe economie pentru 2017

Salariul mediu pe economie în Moldova va creşte cu 250 de lei în anul 2017, acest lucru urmând să fie prevăzut într-o hotărâre aprobată de Guvern.
Moneda oficială a Republicii Moldova (leul)
Moneda oficială a Republicii Moldova (leul) (Epoch Times)

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei din 9 noiembrie, cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2017, respectiv de 5300 lei.

Suma a fost stabilită în baza prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2017-2019, elaborată de Ministerul Economiei. Salariul mediu lunar pe economie se va aplica la limitarea bazei anuale de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit prognozei actualizate privind evoluţia principalilor indicatori macroeconomici pentru anul 2016, realizată de Institutul Naţional de Cercetări Economice din Moldova, în pofida evoluţiei economice nefavorabile a Republicii Moldova din anul 2015 şi a menţinerii incertitudinii pe pieţele externe, economia naţională a înregistrat semne de revigorare pe parcursul anului curent.

Menţionăm că în anul 2016, cuantumul salariului mediu lunar pe economie a fost de 5050 de lei, iar în anul 2014 - 4500 de lei, iar în conformitate cu prevederile Legii privind sistemul public de asigurări sociale, acest indicator se foloseşte la aprecierea bazei lunare de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe