Guvernul de la Beijing, acuzat de intenţii criminale în răspândirea Covid-19: este război biologic din partea Partidului Comunist Chinez


Medicul chinez Shi Zhengli înăuntrul laboratorului P4 din Institutul de Virologie Wuhan, 23 februarie  2017

 
Medicul chinez Shi Zhengli înăuntrul laboratorului P4 din Institutul de Virologie Wuhan, 23 februarie  2017   (Johannes Eisele/AFP via Getty Images)

Partidul Comunist Chinez (PCC) a folosit COVID-19 pentru războiul biologic, potrivit unui nou raport realizat de nouă experţi de la Centrul pentru Politici de Securitate (CSP) din SUA.

Generali, experţi în medicină şi experţi în politică externă, inclusiv fostul preşedinte al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor Pete Hoekstra şi fostul subsecretar adjunct al apărării, generalul-locotenent William "Jerry" Boykin, au contribuit la acest raport, care este disponibil sub formă de carte pe Amazon.

Raportul, intitulat "Partidul Comunist Chinez este în război cu America", afirmă că nu există nicio dovadă că virusul COVID-19 a fost natural, susţinând, în schimb, că există dovezi semnificative că acesta provine dintr-un laborator al Partidului. De asemenea, raportul afirmă că PCC a permis în mod deliberat răspândirea virusului în întreaga lume, permiţând zborurile internaţionale, dar blocând circulaţia în China.

CSP descrie raportul ca fiind un "exerciţiu de analiză care contestă puternic concluzia directorului Serviciului Naţional de Informaţii (al SUA) din septembrie 2021".

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

Războiul biologic

Experţii serviciilor de informaţii americane au concluzionat în 2021 că s-ar putea să nu afle niciodată cu certitudine de unde a venit COVID-19. Dar CSP a dat vina în mod direct pe regimul comunist chinez.

"Preponderenţa dovezilor indică faptul că SARS-cov-2 a fost fabricat în laborator. În orice caz, Beijingul a acţionat cu intenţii criminale în răspândirea bolii dincolo de graniţele Chinei", se arată în raport.

Ca dovadă a acestor afirmaţii, raportul a indicat caracteristicile genetice ale COVID-19 care nu se regăsesc în viruşii naturali. Acesta a menţionat că armata chineză desfăşoară un program de război biologic.

În cele din urmă, raportul a subliniat că regimul chinez a restricţionat călătoriile interne pentru a opri răspândirea COVID-19, dar a menţinut deschise frontierele internaţionale. În acelaşi timp, a achiziţionat masiv echipamente de protecţie personală.

Chiar dacă eliberarea iniţială a virusului ar fi fost un accident, răspândirea sa la nivel mondial a fost intenţionată, se arată în raport. Motivul probabil a fost acela de a se asigura că restul ţărilor vor fi afectate din punct de vedere economic în aceeaşi măsură în care va fi afectată China.

"Regimul lui Xi [Jinping, n.r.] a simţit în mod clar nevoia imperativă de a se asigura că nu va suferi de unul singur privaţiuni economice, în avantajul adversarilor săi, în special al Statelor Unite. Răspândirea activă a virusului a fost, astfel, un mijloc de a purta un război economic, iar comuniştii chinezi s-au dedicat acestei chestiuni cu înverşunare", se arată în raport.

Potrivit raportului, Partidul Comunist Chinez a depus eforturi pentru a răspândi politicile de carantină COVID-19 în întreaga lume, astfel încât să iasă în avantaj de pe urma economiei. Pagubele pe care măsurile COVID-19 le-au provocat economiei americane au pus Partidul Comunist Chinez în avantaj.

"Un beneficiar principal al unei astfel de traume economice ar fi Partidul Comunist Chinez", se arată în raport.

Arme favorite

Raportul a mai afirmat că regimul chinez are un istoric de război biologic. La începutul anilor 1990, generalul chinez Chi Haotian a cerut programului de arme biologice al Chinei să depopuleze America pentru ca China să o poată prelua, potrivit raportului. Dar China a ţinut aceste planuri secrete.

"În acest moment, nu este momentul să ne despărţim în mod deschis de [America]. Reforma şi deschiderea noastră către lumea exterioară încă se bazează pe capitalul şi tehnologia lor", a declarat generalul.

Armele biologice ar putea fi drumul Chinei către dominaţia mondială, se arată în raport. Revistele militare chineze au publicat în mod deschis articole despre războiul biologic, având ţinte genetice. China a colectat profilurile genetice ale străinilor, avînd grijă, în acelaşi timp, ca datele genetice ale chinezilor să nu fie diseminate în exterior, a adăugat raportul.

"Dacă oamenii de ştiinţă chinezi reuşesc să conceapă agenţi patogeni care să vizeze doar străinii, următorul germen, virus sau microb din China ar putea pune capăt societăţilor non-chineze", se arată în raport.

"Xi va fi primul lider suprem care va deţine o armă care face posibilă o dominaţie chineză la nivel mondial", se afirmă în raport.

Raportul sugerează că victimele COVID-19 din afara Chinei ar trebui considerate "victime ale unor crime".

Documentul a oferit mai multe concluzii. Printre acestea se numără faptul că Partidul Comunist Chinez şi toţi cei care au colaborat cu acesta trebuie să fie traşi la răspundere pentru rezultatele pandemiei; guvernul nu ar trebui să impună obligativitatea vaccinării celor vulnerabili; Statele Unite ar trebui să dezvolte măsuri de descurajare împotriva armelor biologice chinezeşti; iar viitoarele măsuri medicale de sănătate nu ar trebui să urmeze politica de carantină totalitară a Chinei.

"Nu trebuie să mai permitem vreodată ca libertăţile noastre constituţionale să fie negate sub pretextul unei urgenţe de sănătate publică, mai ales la insistenţa unor puteri străine, cu atât mai puţin a inamicului nostru de moarte", se arată în raport.