Guvernul Dăncilă, acuzat de "o chestiune penală": USR şi PNL cer anchetă parlamentară

USR şi PNL vor să afle cum se face că Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS şi atrag atenţia că măsluirea datelor economice e o chestiune penală.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

USR şi PNL cer instituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018.

Potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times de USR, cele două formaţiuni doresc să afle cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS.

”Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absolve de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că Guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, declară Adrian Wiener.

Totodată, reprezentanţii USR mai transmit că, în opinia lor, întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu măsluirea datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne