“Guvernul” crimeean intensifică confiscările de proprietăţi



“Guvernul” crimeean intensifică confiscările de proprietăţi.
“Guvernul” crimeean intensifică confiscările de proprietăţi. (Captură Foto)

Aşa zisul guvern crimeean a confiscat 160 de hectare de teren obţinut ilegal şi localizat într-o rezervaţie naturală protejată, în contextul în care autorităţile locale şi grupurile private continuă să redistribuie proprietăţile după anexarea peninsulei de către Rusia în luna martie.

Teritoriul confiscat include 2 km de fâşii de pământ pe malul mării şi podgorii şi este evaluat de către autorităţi la peste 3 miliarde de ruble (186 milioane de dolari), a declarat vicepremierul crimeean Mihail Sheremet.

Conform autorităţilor crimeene, cei 90 de proprietari ai terenului confiscat, în marea lor majoritate fiind oficiali guvernamentali ucraineni de rang înalt din Kiev şi din estul Ucrainei, nu au plătit nimic pentru pământ atunci când l-au achiziţionat în perioada 2004-2010.

Tranzacţia ilegală a intrat în atenţia autorităţilor crimeene când proprietarii au încercat recent să vândă pământul. Conform lui Seremet, investigatorii suspectează că cei 90 de proprietari înregistraţi sunt doar o faţadă pentru un oficial ucrainean de rang înalt.

Aproximativ 4.000 de firme şi-au pierdut proprietăţile, care au fost confiscate de guvern sau companii private, de când Crimeea a devenit o parte a Rusiei, conform Ministerului ucrainean al Justiţiei.

Luna trecută, guvernul crimeean a intensificat eforturile de naţionalizare, prin amendarea unei legi de confiscare a proprietăţii private, pentru a permite statului rus să preia controlul asupra bunurilor cu “o valoare deosebită din punct de vedere social, cultural sau istoric.”

De asemenea, în baza aceleiaşi legi, autorităţile crimeene au naţionalizat cel mai mare producător de pâine al peninsulei, Krymkhleb, acuzându-l că trimite Kievului o parte din profituri sale pentru a finanţa operaţiunile militare împotriva separatiştilor din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe