"Guvernul Cioloş a venit pe arşi". Vlad Voiculescu îi bate obrazul ministrului PSD al Sănătăţii

Guvernul Cioloş a venit pe arşi, dar nu a făcut nimic pentru arşi, a acuzat ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, spre indignarea tehnocratului Vlad Voiculescu, care i-a atras atenţia că "nimicul" acesta despre care vorbeşte a salvat mai multe vieţi decât toate măsurile populiste de împărţit caşcavalul din "măreţul" program de guvernare.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Florian Bodog, reprezentantul partidului care a făcut posibil Colectiv, s-a remarcat din nou printr-o declaraţie absolut indecentă, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, predecesorul său tehnocrat Vlad Voiculescu.

"Înţeleg că domnul Bodog a căzut la evaluarea domnului Dragnea. În principiu, asta ar putea fi mai degrabă pozitiv... ar putea însemna că nu a fost destul de SE(r)VIL. Văd însă că îşi doreşte foarte tare funcţia înapoi. Altfel nu pot să îmi explic declaraţiile dumnealui. Iată ce spune domnul Florian Bodog, reprezentantul partidului care a făcut posibil Colectiv şi care susţinea, prin ministrul de la acea vreme, că tratăm arşii ca în Germania: Un Guvern care a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi, Spitalul de arşi a fost închis şi noi l-am deschis", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru tehnocrat al Sănătăţii, dincolo de enormitatea declaraţiei lui Bodog, ea i se pare în primul rând indecentă, indecentă faţă de cei care au murit în spitale din cauza infecţiilor nosocomiale, indecentă faţă de cei care nu au putut fi trataţi aici, indecentă faţă de acel om pe plaga căruia au fost filmaţi viermi.

"Spitalul nu a fost închis, ci secţia de terapie intensivă a spitalului. Este o diferenţă, destul de uşor sesizabilă. Iar aceasta a fost închisă şi renovată pentru că, da, colcăia de infecţii. Probabil că în momentul ăsta, chiar oamenii cinstiţi din partidul domnului Bodog pleacă capul de jenă", a precizat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a reamintit doar câteva dintre măsurile la care a lucrat împreună cu colegii săi în cele şase luni petrecute la Ministerul Sănătăţii înainte de alegerile din decembrie 2016, "cam tot atât cât a petrecut şi domnul Bodog acolo":

Infrastructură

1. Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca (da, cea cu barocamera şi cu echipament de milioane de euro care nu au fost montate timp de 3 ani deşi secţia a fost multiinaugurată de PSD!) a devenit funcţională şi a fost extinsă prin înfiinţarea unui salon de tip post-critic care cuprinde 6 paturi şi 7 paturi de spitalizare continuă;

2. Secţia de ATI din cadrul Spitalului de Arşi a fost închisă şi renovată din temelii; A durat jumătate de an şi ne bucurăm că domnul Bodog a avut ce să deschidă în martie şi pacienţii pot beneficia de condiţii decente;

3. S-a încheiat construcţia unităţii pentru arşi grav (3 paturi) Casa Austria - Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara; se pregăteşte etapa de dotare cu echipamente şi angajarea de personal. Trebuia să fie deja funcţională în primăvara acestui an.

Reguli

1. Pentru prima dată au fost definite prin Ordin de Ministru serviciile medicale şi de îngrijire pentru pacienţii cu arsuri, care defineşte structura centrelor, unităţilor funcţionale şi compartimentelor pentru arşi, a modului de funcţionare şi structura personalului;

2. Reglementari stricte pentru produsele biocide (fiecare produs trebuie testat în laboratoare acreditate, atât la intrarea pe piaţă cât şi la intervale regulate după aceasta) cu ajutorul unui expert al Comisiei Europene şi al ECDC**;

3. Reglementări clare (4 ordine de ministru) pentru raportarea (pentru că ne amintim... înainte de Colectiv eram oficial ţara cu cele mai puţine infecţii nosocomiale din Europa!) şi controlul infecţiilor nosocomiale!

4. Regulamentul de organizare a serviciilor de paliaţie e depus în forma finală.

Personal

1. Am crescut semnificativ veniturile personalului medical (nu numai medici, ci şi asistente, infirmiere): spor salarial de 100% în secţiile/compartimentele de pacienţi cu arsuri;

Finanţare

1. Am creat un program de finanţare suplimentară a tratamentelor precum şi criterii clare de alocare a fondurilor;

"Un Guvern care a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi, spune domnul Bodog. "Nimicul" asta despre care vorbeşte domnul ministru Bodog a salvat mai multe vieţi decât toate măsurile lor populiste de împărţit caşcavalul, conform măreţului program de guvernare. P.S.: Uitasem că domnul ministru Bodog intenţiona chiar să scadă sporul personalului care lucrează în secţiile de arşi", a subliniat Vlad Voiculescu.