Guvernul, bun de plată: Trebuie să-i dea 4.500 de euro unui protestatar, ca să evite o condamnare CEDO

Ca să evite o condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Guvernul îi plăteşte 4.500 de euro unui cetăţean amendat pentru un protest neautorizat la Palatul Parlamentului.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Guvernul României trebuie să plătească daune materiale şi morale în valoare 4.500 de euro unui cetăţean român pentru ca acesta să-şi retragă un proces intentat României la CEDO. Bărbatul s-a plâns că a fost amendat de jandarmi după ce a participat la un protest lângă Palatul Parlamentului, relatează ziare.com.

Magistraţii europeni au decis să scoată de pe rol procesul intentat de român, după ce protestatarul a făcut o înţelegere amiabilă cu Guvernul.

"La 26 iunie 2018 şi 16 iulie 2018, Curtea a primit declaraţiile de înţelegere amiabilă semnate de părţi în baza cărora reclamantul a fost de acord să renunţe la orice alte cereri împotriva României cu privire la faptele care au dat naştere acestei cereri în schimbul unui angajament al Guvernului de a-i plăti 4.500 (patru mii cinci sute de euro) pentru a acoperi orice daune materiale şi morale, precum şi costuri şi cheltuieli, care vor fi convertite în moneda statului pârât la rată aplicabilă la dată plăţii şi vor fi libere de orice taxe care ar putea fi aplicabile", se arată în hotărârea CEDO.

Banii urmează să fie plătiţi în termen de trei luni de la data comunicării deciziei.

Proud of Vladimir Naciu - Avocat Bucureşti! Un cetăţean român a fost amendat de statul român pentru că a îndrăznit să protesteze fără să notifice în prealabil. Vladimir a ajuns cu cazul până la CEDO, unde Guvernul României nu numai că A RECUNOSCUT că legislaţia încalcă libertatea de exprimare, dar i-a şi oferit omului o despăgubire de câteva zeci de ori mai mare decât amenda aplicată. Prin urmare, când ieşiţi la proteste nu mai aşteptaţi să intre banii de la Soros. Statul român plăteşte mult mai bine!", a scris Daniela Petrescu pe Facebook.

Pentru mai multe detalii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne