Guvernul aprobă prima rectificare bugetară din an electoral "fără o amprentă politică"

Prima rectificare bugetară a anului este pozitivă, domeniile privilegiate urmând să fie Munca, Finanţele, Internele, Educaţia şi Sănătatea.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Cioloş a aprobat miercuri proiectul de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat pe anul în curs şi proiectul vizând rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2016. " Potrivit premierului, este pentru prima dată după mulţi ani de zile când se face o rectificare bugetară în an electoral, o rectificare fără o amprentă politică.

"Am aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Încă de la începutul mandatului ne-am asumat o gestionare a bugetului care să asigure menţinerea deficitului bugetar în limitele de sub 3%. Chiar dacă par cifre tehnice, acest deficit este important pentru a menţine credibilitatea în capacitatea guvernului şi a statului de a gestiona bugetul şi în consecinţă de a asigura stabilitate în dezvoltarea economică şi în evoluţia economică a ţării (...). Este o rectificare pozitivă, în ciuda bugetului strâns pe care l-am elaborat la sfârşitul anului trecut", a declarat Cioloş, citat de Agerpres, la Palatul Victoria.

Dacian Ciolos a mai precizat că veniturile bugetare au fost, până pe primul semestru, mai mari decât cele prevăzute cu o sumă de peste 3 miliarde de lei, aceata sumă regăsindu-se în plus în alocarea bugetară faţă de ceea ce a fost decis pentru 2016.

"Cred că este pentru prima dată după mulţi ani de zile când facem o rectificare bugetară în an electoral, o rectificare fără o amprentă politică. Obiectivul nostru e de a finanţa politici publice anunţate, de a acoperi nevoi reale şi nu de a căuta, prin rectificarea bugetară, să câştigam voturi în detrimentul eficienţei bugetare. Am alocat resurse acolo unde era necesar pentru continuarea unor proiecte asumate în programul de guvernare, începute de diferite ministere, dar şi pentru acoperirea unor cheltuieli noi, izvorâte din priorităţi care au apărut pe parcurs în derularea mandatului, inclusiv Ordonanţa 20 cu corectarea grilelor de salarizare care se aplică de la 1 august, dar şi pentru a pune în practică unele decizii ale Parlamentului pentru plata unor beneficii sociale, fără a pune însă în pericol echilibrul macroeconomic", a mai declarat premierul, citat de Realitea.net.

Conform sursei citate, prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu aceeaşi sumă. Domeniile care vor beneficia de cei mai mulţi bani fiind Munca, Finanţele, Internele, Educaţia şi Sănătatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne