Guvernul a atacat moţiunea de cenzură la CCR: PSD e un partid de piromani

Ionel Danca - gov.ro
Ionel Danca - gov.ro (Epoch Times România)

Guvernul a depus vineri la CCR, prin şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, sesizarea vizând moţiunea de cenzură depusă de PSD.

După depunerea sesizării, Dancă i-a criticat pe social-democraţi, într-o declaraţie de presă, pentru moţiunea de cenzură, afirmând despre aceştia că fac parte dintr-un „partid de piromani”.

„Textul moţiunii de cenzură reprezintă o serie de minciuni de la un capăt la altul. Este clară intenţia PSD-ului de a provoca haos în România, aşa cum au făcut-o de la începutul pandemiei, sabotând orice acţiune a Guvernului. PSD e un partid de piromani. Dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum Guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă focul. Nu au acţiuni logice”, a declarat Ionel Dancă, citat de Adevărul.

Reamintim că Ludovic Orban a anunţat joi că Guvernul va ataca la Curtea Constituţională depunerea moţiunii de cenzură.

„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură. Este fără precedent, în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD-ul, să ajungă să facă ce nu s-a întâmplat în 30 de ani – să depui moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară. Până acum toate moţiunile de cenzură au fost depuse în sesiunile parlamentare. Mai mult: într-o sesiune au depus moţiunea, într-o sesiune voiau să citească moţiunea şi voiau în a treia sesiune extraordinară să şi dezbată şi să o voteze”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, referitor la textul moţiunii de cenzură, şeful Executivului şi-a exprimat revolta susţinând că documentul este o “colecţie de minciuni, de date falsificate, nişte minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne