Guvernatorul BNR: Preţurile vor creşte mai repede decât anticipat. Inflaţia ar putea urca

În timp ce Guvernul continuă să vorbească despre bunăstarea adusă de PSD, Guvernatorul Băncii Naţionale anunţă o creştere mai accentuată a preţurilor.
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noua prognoză a BNR pentru sfârşitul acestui an indică o creştere mai accentuată a preţurilor: 3.2% în decembrie 2018 şi 2.7% în decembrie 2017, a anunţat joi Mugur Isărescu în cadrul prezentării Raportului privind inflaţia, relatează Hotnews.

Potrivit Guvernatorului BNR, depăşirea limitei superioare a intervalului ţintei în prima parte a anului 2018 se datorează în principal unor efecte statistice de bază asociate reducerilor unor taxe şi impozite indirecte la începutul anului 2017, evoluţiei anticipate dar şi acumulării de presiuni inflaţioniste.

Calculate la taxe constante (fără impactul de rundă I al modificărilor operate la nivelul TVA, al accizelor şi al unor taxe nefiscale), rata anuală a inflaţiei ar urma să atingă 3.3% la finele anului curent, 3.1% la sfârşitul celui viitor şi 2.9% la orizontul proiecţiei.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie