"Guvernarea corupţiei şi minciunii. Ne împing în afara Europei" - liderul USR, după Consiliul Naţional al PSD

Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat dur în urma discursului de peste o oră susţinut de preşedintele PSD Liviu Dragnea la Consiliul Naţional al social-democraţilor desfăşurat la Palatul Parlamentului.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va arunca România către o adevărată revoluţie, a transmis duminică seară, în cadrul unui comunicat de presă, liderul USR Dan Barna.

"În urmă cu trei zile, am avut prima şi ultima tentativă de a obţine nişte garanţii de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregăteşte şi a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât şi ministrul Justiţiei ne-au asigurat că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriaşă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european", a declarat Barna.

Potrivit liderului USR, partidul pe care îl reprezintă va face tot ce poate ca să oprească acest lucru.

"Săptămâna viitoare vom vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Le cer tuturor deputaţilor şi senatorilor să uite pentru o zi că sunt politicieni. Să uite de calcule, de aranjamente şi de combinaţii. Această moţiune este ultima şansă de a înlătura Guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei. Reiau apelul pe care l-am făcut preşedintelui Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă. Dacă e nevoie să participe la toate şedinţele de guvern, atunci îi cer preşedintele să facă asta", a precizat Barna.

Preşedintele USR susţine că trebuie luate toate măsurile constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanţe.

"Dacă moţiunea nu va trece, dacă Guvernul Dăncilă reuşeşte totuşi să dea ordonanţa de urgenţă, atât eu, cât şi colegii mei din USR vom fi în Bucureşti, în stradă, aşa cum am fost şi la OUG13 şi pe 10 august. Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când Guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat", a conchis Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne