Guvern consecvent: Dăncilă mai încearcă şi azi o întrevedere cu Juncker. Tot pe aeroport

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

UPDATE 2: La 12.58, preşedintele Jean-Claude Juncker a sosit la Aeroportul Băneasa, unde a fost întâmpinat de Viorica Dăncilă şi Corina Creţu.

***


După ce, ieri, premierul României a marcat probabil cea mai majoră gafă de protocol a Guvernului din ultimii 20 de ani, ratând întâlnirea cu seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker pe aeroportul Aurel Vlaicu, astăzi seful executivului român dă dovadă de perseverenţă, încercând o nouă întâlnire în Băneasa.

Jean Claude Juncker se află în România, fiind invitat de preşedintele Klaus Iohannis la summitul Celor Trei Mări, un eveniment care încearcă să proiecteze solidaritate occidentală şi transatlantică în domeniul economic, energetic şi de securitate, în Europa de Est.

După ce a cerut insistent o întrevedere cu Jean Claude Juncker, acordată în extremis - pe aeroport - Viorica Vasilică Dăncilă a ratat întâlnirea, ajungând pe aeroport după ce coloana oficială plecase.

Premierul român a transmis un comunicat prin care a dat vina pe SPP, afirmând că serviciul de pază al României ar fi preluat delegaţia şefului Comisiei Europene de la scara avionului şi ar fi plecat către hotelul unde urma sa fie cazată.

În replică, un comunicat al SPP a afirmat că serviciul nu face programul delegaţiilor străine, lăsând să se înţeleagă că ar fi făcut tot posibilul pentru a întârzia plecarea coloanei de pe aeroport.

Deşi a ratat întâlnirea cu seful Comisiei Europene, premierul român a avut timp ieri pentru o întrevedere cu o obscură delegaţie a Partidului Comunist Chinez, sosită la Guvern.

Pe vremea când lucra la Parlamentul European, Viorica Dăncilă era unul dintre puţinii europarlamentari care avea consilier chinez.

Gafa de protocol de ieri nu este singura în care a fost implicat un guvern PSD în ultimul an. La o zi după ce a fost forţat să-şi dea demisia, Mihai Tudose a lăsat în aer o delegaţie a premierului japonez, sosită în România pentru a întări relaţiile economice cu ţara noastră.

Primit pe aeroport de oficiali de rang inferior, neavând pe nimeni cu care să se întâlnească la Palatul Victoria, premierul nipon împreună cu soţia sa au fost plimbaţi la Muzeul Satului -în ianuarie, pentru a admira arhitectura tradiţională a satului românesc şi ospitalitatea faţă de capitalul străin a guvernului PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii