Günther Krichbaum, fost raportor pentru România: "Împiedicarea dreptului de vot reprezintă o fraudare a alegerilor"

Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel
Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Günther Krichbaum, care a stat alături de miile de români care se aflau la coadă pentru a vota la Londra, duminică, a declarat miercuri într-un comunicat preluat de Mediafax că "împiedicarea dreptului de vot reprezintă, în opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulată voinţa poporului. O manipulare atât de masivă a votului de duminică nu s-a mai întâmplat până acum în niciun stat membru al UE".

Astfel, Günther Krichbaum, consideră că în urma evenimentelor din 16 noiembrie premierul Victor Ponta şi-a pierdut orice autoritate de a mai exercita o funcţie guvernamentală, deoarece cozile de la ambasade şi consulate nu au fost un accident, ci "rezultatul unei decizii deliberate, prin care a fost împiedicat votul românilor din străinătate", deoarece strategii PSD ştiau că Victor Ponta nu are nicio şansă să fie ales de românii din Diaspora.

Krichbaum a mai declarat că incidentele de duminică ar trebui investigate de forurile competente europene.

"Comisia Europeană trebuie să insiste în vederea unei investigaţii amănunţite a evenimentelor. Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni. Asta nu trebuie să rămână fără consecinţe".

Reamintim că Günther Krichbaum, care a fost raportor pentru România din partea Parlamentului federal al Germaniei în perioada pre-aderare, a fost prezent, duminică, în faţa secţiei de votare de la Ambasada României din Londra, unde a avut o discuţie cu europarlamentarul Monica Macovei, oficialul german spunându-i fostului candidat independent la prezidenţiale că ceea ce se întâmplă la vot în Diaspora este "de necrezut" şi "inacceptabil".