Guinness World Records: O femeie japoneză de 116 ani, declarată cea mai bătrână persoană care trăieşte în lume

Kane Tanaka
Kane Tanaka (guinnessworldrecords.com)

O femeie japoneză în vârstă de 116 ani şi 66 de zile pe 9 martie 2019, pasionată de jocul de masă Othello şi de matematică, a fost numită de către Guinness World Records cea mai bătrână persoană care trăieşte în lume cunoscută în prezent.

Kane Tanaka a fost recunoscută în cadrul unei ceremonii, sâmbătă 9 martie, în centrul pentru bătrâni în care trăieşte, în Fukuoka în sud-vestul Japoniei.

Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903, a şaptea din opt copii. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, a avut patru copii şi a adoptat un altul.

"At 116, she still enjoys maths and board games. Congratulations to our new oldest person living record holder, Kane Tanaka from Japan https://t.co/rgrgP0JcRp

— GuinnessWorldRecords (@GWR) 9 march 2019"

Cea mai bătrână persoană în viaţă anterioară a fost o altă femeie japoneză, Chiyo Miyako, care a murit în iulie, la vârsta de 117 ani.

Japonezii sunt longevi şi au tendinţa să domine lista persoanelor în vârstă. Deşi schimbarea obiceiurilor alimentare a condus la apariţia obezităţii şi în Japonia, este încă relativ rară într-o ţară ale cărei tradiţii culinare se concentrează pe peşte, orez, legume şi alte alimente cu conţinut scăzut de grăsimi. Vârsta este, de asemenea, respectată în mod tradiţional în Japonia, iar persoanele rămân active până la vârsta de 80 de ani şi mai mult.

Mai multe informaţii aici.