Guccifer pledează vinovat în SUA

Extrădat în SUA unde este acuzat de spargerea conturilor unor personalităţi din prim-planul vieţii politice, cunoscutul hacker român şi-a recunoscut vina.
Hackerul român Marcel Lehel Lazăr.
Hackerul român Marcel Lehel Lazăr. (Captură Foto)

Inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiei Bush, ale fostului secretar de stat Colin Powell şi ale altor personalităţi americane, cunoscutul hacker român "Guccifer" a pledat miercuri vinovat la acuzaţiile de furt de identitate americană şi acces neautorizat la computere, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, relatează Reuters, preluat de Gândul.

Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a compărut miercuri dimineaţă în faţa unui tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. Sentinţa în cazul său va fi anunţată pe 1 septembrie, românul riscând o pedeapsă cuprinsă între doi şi şapte ani de închisoare.

Reamintim că Guccifer este acuzat, printre altele, că a intrat în conturile familiei Bush, dezvăluind fotografii private de familie şi picturi ale foştilor preşedinţi George H. De asemenea, Guccifer este acuzat că ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton, lucru pe care, de altfel, hackerul l-a recunoscut, precizând că spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost ''un lucru facil''.

Lazăr a fost extrădat la începutul lunii trecute din România în SUA pentru acuzaţii privind hackuirea unor elite politice, inclusiv generalul Colin Powell, un membru al familiei Bush şi fostul consilier al lui Clinton, Sidney Blumenthal.

Hackerul a fost intens mediatizat şi în România după ce a făcut publice fragmente din corespondenţa Corinei Creţu cu Colin Powell şi după ce a reuşit să spargă contul fostului şef SRI, George Maior.