Grupul de la Visegrad semnează un memorandum pentru reactorul rusesc de cercetare nucleară MBIR

Instituţiile de cercetare din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Polonia au semnat luni un memorandum de înţelegere pentru a participa la cel mai puternic reactor de cercetare nucleară al lumii – un proiect cunoscut sub numele de Multipurpose Fast Research Reactor (MBIR).
(Daniel Berehulak/Getty Images)

Memorandumul a fost semnat de Centrul de Excelenţă V4G4 al Grupului de la Visegrad şi de agenţia rusă de stat pentru energie atomică, Rosatom.

Construirea reactorului MBIR a început în oraşul Dimitrovgrad la sfârşitul anului 2015, pe locul unde se află Institutul de Cercetare al Reactoarelor Atomice, care găzduieşte 8 reactoare de cercetare.

Documentele furnizate de Rosatom la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg (SPIEF) arată că în anul 2022 va începe construcţia reactorului MBIR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe