Grup infracţional din RM falsifica acte de identitate ce păreau emise de autorităţile bulgare

(facebook.com)

Procurori împreună cu ofiţeri de poliţie din Chişinău au deconspirat un grup infracţional, specializat în confecţionarea şi punerea în circulaţie a actelor de identitate false.

Potrivit Procuraturii Generale a Republicii Moldova, în urma măsurilor speciale de investigaţii, oamenii legii au achiziţionat buletine de identitate, dar şi permise de conducere false bulgăreşti, pentru care făptuitorii solicitau de la 400 la 500 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate recent, ar fi fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri cu semne de falsificare, care păreau a fi emise de autorităţile bulgare. De asemenea, au fost ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute ca rezultat al activităţii infracţionale.

Procurorii susţin că activităţile de documentare a întregii reţele infracţionale continuă, iar în cazul condamnării, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii riscă amendă între 27500 şi 47500 lei MD, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe