Grup danez promite că va extinde o campanie de boicotare a produselor israeliene

Activităţile de construire de aşezări ilegale în teritoriile palestiniene ocupate au crescut cu 40% în 2014.
Activităţile de construire de aşezări ilegale în teritoriile palestiniene ocupate au crescut cu 40% în 2014. (Captură Foto)

Un grup pro-palestinian din Danemarca a promis că va extinde o campanie informaţională care face apel la boicotarea bunurilor israeliene produse în colonii ilegale, după ce astfel de anunţuri au fost date jos din câteva zeci de autobuze care circulă în Copenhaga.

“Este în mod clar o încercare de a ni se nega libertatea de exprimare”, a declarat luni preşedintele Asociaţiei de Prietenie Danezo-Palestiniană, Fathi al-Abed, la aproximativ o săptămână după ce operatorul de autobuze Movia, cu sediul în Copenhaga, a renunţat la campania de anunţuri.

Reclamele din cele 35 de autobuze care circulau în zona Copenhaga prezentau două femei lângă un citat: “Conştiinţa noastră este curată! Nu cumpărăm produse din aşezările israeliene şi nici nu investim în industria colonizării.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe