Grup criminal care aducea droguri din Germania în Moldova, destructurat de procurori

Droguri
Droguri (http://procuratura.md)

Grup criminal organizat specializat în contrabandă şi comercializarea ulterioară a peste 500 stupefiante, a fost deconspirat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord”, împreună cu ofiţerii de investigaţie ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Investigaţiile au demarat în luna august 2019 şi s-au desfăşurat în trei episoade. Potrivit procurorilor, echipa mixtă de investigaţie a ridicat un colet transmis din Germania, în care erau ascunse pastile cu efect psihotrop. Coletul a fost supravegheat de către poliţişti şi sub controlul acestora a fost transmis destinatarului, care în momentul primirii coletului a fost reţinut.

Ulterior, au fost demarate investigaţii complexe, de documentare a schemei de contrabandă. Astfel, la sfârşitul lunii septembrie, investigatorii au reţinut doi membri ai grupului criminal organizat, care intenţionau să ridice un colet, transmis din Germania în Republica Moldova, în care se aflau camuflate 280 de pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, la comercializarea pastilelor, aceştia percepeau o taxă de 800-1000 lei per unitate.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Bălţi a dispus plasarea lor sub arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, pentru continuarea măsurilor de urmărire penală, iar în funcţie de rezultatul acestora, ar urma trimiterea dosarului în instanţă de judecată, pentru aplicarea pedepsei.

De asemenea, sub conducerea procurorilor PCCOCS, miercuri, 2 octombrie au avut loc percheziţii şi la domiciliile altor membri ai grupului criminal organizaîn urma cărora au fost reţinute alte patru persoane, pentru un termen de până la 72 de ore. Astfel, au fost ridicate peste 220 pastile de şase tipuri, o armă de foc, mijloace băneşti şi obiecte utilizate la comiterea infracţiunii.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe