Grup anti-graşi în acţiune la metroul londonez: "Consumaţi o cantitate enormă de mâncare în timp ce jumătate de planetă moare de foame"

Cele mai eficiente cure de îngrăşare
Cele mai eficiente cure de îngrăşare (Facebook)

Poliţia britanică anchetează acţiunile unui grup auto-intitulat "anti-graşi" care distribuie în metroul londonez carduri cu mesaje jignitoare la adresa călătorilor supraponderali, relatează AFP, preluat de Hotnews.

Potrivit sursei citate, acţiunea a început prin tweet-ul postat la finele săptămânii trecute de tânăra Kara Florish care povestea că a primit un astfel de card având pe faţă cuvântul "gras" iar pe de alta parte mesajul "organizaţia noastră urăşte şi este indignată de graşi. Suntem indignaţi de faptul că voi consumaţi o cantitate enormă de mâncare în timp ce jumătate de planetă moare de foame".

"Nu suntem de acord ca banii din sistemul naţional de sănătate să fie folosiţi pentru tratarea lăcomiei voastre egoiste. Nu înţelegem cum de nu reuşiţi să înţelegeţi că dacă aţi mânca mai puţin v-ar fi mai bine, aţi fi mai slabi, mai fericiţi şi v-aţi găsi un partener care să nu fie un pervers iubitor de dolofani."

"De asemenea obiectăm faptul că graşii sunt insultaţi prin folosirea cuvântului "porc". Tu nu eşti un porc. Tu eşti un om urât şi gras", mai scria pe cardul semnat "Overweight Haters Ltd".

Kara Florish a acuzat că atitudinea celor ce dau astfel de carduri este una plină de "ură" şi "laşă". "Nu sunt deranjată, sunt mai mică decât media naţionala şi nu sunt obeză, dar e plin de ură şi laş şi acest lucru ar putea deranja persoane care suferă de lipsă de încredere şi de tulburări de alimentaţie", a scris ea, pe Twitter.

Potrivit mirror.co.uk, luni seara, reprezentanţii British Transport Police au declarat că sunt la curent cu împărţirea acestor mesaje în metroul londonez şi a lansat un apel către călători, cerându-le tutor celor care au fost afectaţi să li se adreseze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe