Grindeanu: "Spre supărarea, poate, a unora, nu există niciun fel de to do list" de la afaceriştii americani

Documentul pe care i l-au înmânat afaceriştii americani nu este un "to do list", susţine Grindeanu, la o zi după ce preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român vorbea despre o foaie de parcurs prezentată guvernelor României şi SUA.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu susţine că Guvernul nu a primit niciun "to do list" de la delegaţia oamenilor de afaceri cu care s-a întâlnit miercuri, aşa cum a susţinut presa, relatează hotnews.

"Spre supărarea, poate, a unora, nu există niciun fel de "to do list", cum nu a existat nici în urmă cu vreo lună când am fost la Bruxelles", a declarat Grindeanu joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Declaraţiile premierului vin în contextul în care, miercuri, o delegaţie a marilor companii americane i-a înmânat premierului Sorin Grindeanu "o foaie de parcurs" privind cooperarea economică bilaterală.

Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), a spus cu această ocazie că "Statul de drept, transparenţă, eficienţă, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA şi România n.r.), arată sursa citată.

Grindeanu a afirmat că în documentul primit "Nu avem niciun "to do list", contrar a ceea ce sperau unii. Acelaşi document a fost înaintat şi Administraţiei Trump şi Guvernului României, tocmai pentru a întări acest Parteneriat Strategic dintre România şi SUA", a precizat Grindeanu joi.

"Ne dorim întărirea parteneriatului strategic şi din punct de vedere economic. Pentru aceasta, cei care au venit ieri, împreună cu noi, avem multe planuri comune pe viitor, împreună cu dumneavoastră, şi cred că putem să ajungem împreună la întărirea acestui parteneriat strategic", a mai precizat premierul.

Reamintim că, potrivit Hotnews, o delegaţie a companiilor americane i-a oferit miercuri premierului Sorin Grindeanu o foaie de parcurs, pregătită de experţi de la Washington, cu prevederi referitoare la statul de drept, transparenţă şi eficienţă, prevederi considerate prioritare de oamenii de afaceri din SUA pentru dezvoltarea afacerilor între cele două părţi.

Gestul, unul fără precedent, a avut loc în cadrul unei întâlniri avute de premierul Grindeanu cu o delegaţie condusă de Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). La reuniune au participat 12 dintre cele mai puternice companii americane care derulează investiţii în România sau care sunt interesate să investească în ţara noastră: Amgen, Archer Daniels Midland, Bell Helicopter, The Boeing Company, ExxonMobil, General Dynamics, Medtronic, Mega Company, Metlife, Oshkosh Defense, Pfizer, Smithfield, Timken.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne