Grindeanu schimbă şeful ANAF după ce a negat vehement intenţia de a o face

Şeful ANAF - instituţie care va trebui să strângă cât mai mulţi bani pentru programul de guvernare PSD - a fost schimbat de Grindeanu, la scurt timp după ce premierul negase hotărât că intenţionează să facă acest lucru.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu l-a demis miercuri seara pe şeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Petre Dragoş Voinescu, aceasta în contextul în care anterior, după apariţia zvonului că se intenţionează demiterea lui Voinescu, premierul a negat cu vehemenţă. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, relatează Hotnews.

În locul lui Voinescu la şefia ANAF va veni Marin-Marius Florea. În vârstă de 41 de ani, viitorul director al ANAF lucrează în sistemul finanţelor publice din 1998, ocupând diferite funcţii în cadrul Direcţiei de Control Fiscal a Ministerului de Finanţe, Direcţiei Antifraudă a ANAF. Anterior, Florea a lucrat la Giurgiu, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ilfov, unde a ocupat postul de director de Activitate de Inspecţie Fiscală. Noul şef al Antifraudei este căsătorit şi are doi copii.

Potrivit Hotnews, adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în baza căreia a fost operată înlocuirea lui Voinescu a fost înregistrată în data de 7 martie la Secretariatul General al Guvernului. O săptămână mai târziu, premierul Sorin Grindeanu a infirmat informaţiile referitoare la o decizie a sa de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF, precizând că acestea sunt „false”.

"Nu am semnat niciun ordin de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Antifraudă. Infirm, este o informaţie falsă. Ştiu sigur că nu am în mapă un astfel de document. Am avut diverse discuţii cu conducerea ANAF, aştept propuneri de îmbunătăţire a activităţii instituţiei. Dacă preşedintele ANAF consideră că activitatea poate fi mai bună sub conducerea altor manageri, primesc sugestii şi în acest sens”, declara la momentul respectiv Grindeanu.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că, având în vedere promisiunile populiste din programul de guvernare al PSD care riscă să crească spectaculos deficitul bugetar, aşteptările de la ANAF sunt uriaşe. Astfel, nu mai demult de ieri Dragnea a lansat un avertisment la adresa guvernului condus de Sorin Grindeanu, transmiţând că nu permite guvernului să se joace cu colectarea veniturilor.

"Toate guvernele trebuie să înţeleagă că, dacă nu sunt în stare şi dacă nu reuşesc să colecteze veniturile, eu nu voi susţine ca o neîncasare la buget care, de fapt, trebuie să genereze o rectificare negativă să fie mistitficată pentru o rectificare pozitivă. Trebuie să introducem disciplina financiară în colectarea şi cheltuirea banilor publici de la bugetul general consolidat şi avertizez foarte clar guvernul pe care îl susţin să nu se joace cu asta!", a declarat miercuri Liviu Dragnea, citat de Realitatea.net, de la tribuna Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne