Grindeanu revine pe scena politică. Ce funcţie vrea să obţină la Congresul PSD din august

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a confirmat, pentru expressdebanat.ro, că se va întoarce pe scena politică şi va candida la Congresul social-democraţilor din această lună pentru un post de prim-vicepreşedinte.

Grindeanu a ţinut să precizeze că va face parte dintr-o echipă în care mai sunt prezenţi, printre alţii, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, precum şi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la Congresul din 22 august.

„Îmi depun candidatura pentru prim-vicepreşedinte pentru că am luat decizia să mă reîntorc în politică într-o echipă din care fac parte nu doar Marcel, eu şi Gabi Firea… sunt mulţi. Cred că e momentul în care PSD are nevoie de toţi şi e un moment în care toţi trebuie să punem umărul şi nu mă dau înapoi de la această chestiune”, a declarat Grindeanu.

În prezent, Grindeanu ocupă funcţia de preşedinte al ANCOM, la care va trebui să renunţe pentru a putea reveni în viaţa politică. Venitul lunar obţinut de fostul premier la ANCOM este de aproximativ 10.000 de euro.

Anterior a ocupat funcţia de prim-ministru al României, din 4 ianuarie 2017 până în 29 iunie 2017. Cabinetul său a fost demis prin moţiune de cenzură, după ce Grindeanu a refuzat să îşi dea demisia cerută în urma unui conflict cu fostul lider suprem al social-democraţilor Liviu Dragnea în privinţa remanierii guvernamentale. Ulterior, în acelaşi an, Grindeanu a fost exclus din PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne