Grindeanu îşi ia consilier un general SRI în rezervă

Tras pe linie moartă de Hellvig, generalul SRI Gabriel Stătescu devine consilier de stat în aparatul premierului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Fost generalul de brigadă cu o stea în SRI, Gabriel Stătescu a fost numit luni de premierul Grindeanu în funcţia de consilier de stat în aparatul propriu, relatează Hotnews.

Stătescu a fost trecut în rezervă pe 8 martie de preşedintele Iohannis, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. Despre generalul Stătescu presa a scris că ar fi fost un apropiat al lui Florian Coldea, şi el mazilit de Hellvig după uriaşul scandal stârnit de fugarul Sebastian Ghiţă.

Anterior tragerii sale pe dreapta, Stătescu a condus Direcţia pentru comunicaţii şi IT. Grindeanu a colaborat cu Stătescu în perioada cât a fost ministru al Comunicaţiilor.

Tot luni, premierul l-a numit în funcţia de şef de cabinet pe Alexandru Chirilă, fostul său consilier din vremea când ocupa postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Potrivit DeBanat.ro, în urmă cu 20 de ani Alexandru Chirilă, care i-a consiliat şi pe primarul Nicolae Robu precum şi alţi lideri judeţeni, a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.