Grindeanu: Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. Avem excedent bugetar

După ce a primit "cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai", premierul Sorin Grindeanu se arată încrezător că îşi va putea îndeplini obiectivele din programul de guvernare asumat.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

În primele trei luni ale acestui an a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, ceea ce înseamnă 0,2% din PIB, a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Sorin Grindeanu.

"Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. (...) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai. (...) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB. (...) Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creştere de 7,2%. Asta ca să mai eliminăm din istoriile spuse de către unii domni şi doamne", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie cu 2,5%, faţă de februarie 2016, şi cu 8,9% în martie 2017, comparativ cu luna martie a anului trecut.

"S-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în România în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a şomajului sau la un record (...) minim istoric în ultimii 27 de ani. (...) Sunt câteva argumente care ne arată şi ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toţii. Sunt lucruri care să ne bucure, zic eu, pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii îşi doresc sau nu", a adăugat Grindeanu.

Anunţul premierului vine la o zi după ce Digi24 a dezvăluit că Guvernul a împrumutat în primele trei luni şi jumătate de mandat 12,181 miliarde de lei şi 1,990 miliarde de euro, adică echivalentul a aproximativ 4,697 miliarde de euro, aproape 40% din cât a luat România de la Fondul Monetar Internaţional în anul 2009. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne