Grindeanu: Abordăm cu responsabilitate construcţia bugetului, în limita deficitului bugetar de 3% din PIB

Elaborarea bugetului pe 2017 va fi abordată cu responsabilitate, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB, a transmis premierul Sorin Grindeanu, în urma întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, au prezentat preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni, datele furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

"Abordăm cu maximă responsabilitate construcţia bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în Programul de Guvernare, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susţină continuarea ritmului de creştere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimţită în mod concret de oameni", consideră Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat, totodată, că o prioritate a Guvernului pentru bugetul pentru acest an este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relaţiile cu NATO.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne