Grigor Dimitrov a cucerit Turneul Final ATP - Londra 2017

Tenismanul bulgar a trecut în marea finală de belgianul David Goffin cu scorul de 7-5, 4-6, 6-3, duminică, la Londra şi a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială a tenisului masculin.
Jucătorul bulga
Jucătorul bulga (Captură foto)

Grigor Dimitrov a câştigat Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins în finală pe belgianul David Goffin, cu 7-5, 4-6, 6-3, cucerind cel mai important titlu din cariera sa. Partida a durat două ore şi 30 de minute.

Dimitrov, în vârstă de 26 ani, a urcat de pe locul 6 ATP pe locul trei.

Ediţia de anul acesta a fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanţi la aceasta competiţie, Goffin fiind rezervă la ediţia de anul trecut. Ultimul debutant la acest prestigios turneu - unde participă primii opt clasaţi ATP - care a câştigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dumitrov, care a obţinut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul titlu ATP World Tour Masters 1.000 la Cincinnati şi recent ATP Finals.

Belgianul Goffin şi-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen şi Tokyo. Sezonul nu s-a încheiat ]ncă pentru el, deoarece în weekend-ul următor va juca finala Cupei Davis, contra Franţei.