Grevă de câteva zile la o companie azeră care construieşte drumuri. Muncitorii moldoveni îşi cer salariile

Construcţia drumului Chişinău-Ungheni-Sculeni
Construcţia drumului Chişinău-Ungheni-Sculeni (mei.gov.md)

Zeci de angajaţi ai unei companii din Azerbaijan (Evrascon), care efectuează lucrări de reparaţie pe două segmente din drumul naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni şi drumul Chişinău-Lăpuşna, au intrat în grevă de câteva zile pentru că nu şi-ar fi primit salariile de 3-5 luni. Mai mulţi ingineri din cadrul companiei au menţionat că astfel de restanţe sunt doar faţă de angajaţii moldoveni, transmite mold-street.com.

Cu toate acestea, reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) au declarat că nu ştiu nimic despre greva muncitorilor şi că ar exista probleme financiare la compania azeră. Şefii Evrascon însă au dat asigurări că toţi angajaţii inclusiv cei azeri sunt trataţi identic, iar în scurt timp problema restanţei la salariu va fi soluţionată.

Contractele cu Evrascon şi OHL ZS din Cehia au fost semnate încă în martie 2014, iar în iulie 2016 urmau să se finalizeze lucrările pe o lungime de 83,82 km, finanţate cu circa 56 de milioane de euro de Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Lucrările însă au fost tergiversate din diverse motive.

Autorităţile democrate au ameninţat că vor rezilia contractele, dar până la urmă nu s-a ajuns la o astfel de decizie, companiile având la dispoziţie un nou termen pentru a da drumul în exploatare - sfârşitul anului 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe