"Grei" ai partidelor politice, cu şi fără dosare, ratează intrarea în Parlament

Teodor Atanasiu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Daniel Chiţoiu, Sebastian Ghiţă şi Ion Ariton sunt câţiva dintre cei care, deşi păreau a fi devenit "una cu Parlamentul", nu au reuşit să treacă "examenul" votului pe 11 decembrie.
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deşi păreau "lipiţi" definitiv de Parlament, o serie de politicieni ultra cunoscuţi au ratat intrarea în Legislativ în acest an. Printre ei se numără şi foşti miniştri. Mai complicată va fi situaţia pentru cei cu dosare penale care ratează astfel imunitatea.

La categoria foşti miniştri care ratează Parlamentul, intră fostul ministru al Pădurilor şi Apelor în Guvernul Ponta, Lucia Varga, care în acest an a candidat pe un loc de senator de Constanţa.

La fel de ghinioniste au fost şi Anca Boagiu şi Sulfina Barbu, fost ministru al Transporturilor în Guvernele Isărescu şi Boc şi ministru al Integrării Europene în cabinetul Tăriceanu şi respectiv fost ministru al Mediului în Guvernul Tăriceanu şi apoi ministru al Muncii în Guvernul Boc.

Neşansa a izbit-o şi pe Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii în Guvernul Ungureanu, care nici ea nu a reuşit să prindă un loc de parlamentar.

Cel mai cunoscut liberal rămas în afara Parlamentului este însă Teodor Atanasiu, considerat unul dintre greii PNL. Tot pe dinafara Legislativului a rămas şi Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt al PNL. Deşi a deschis lista PNL din Ialomiţa, Cristina Pocora nu a prins mandatul de senator dorit.

Printre cei cu probleme penale care rămân fără imunitate se numără, potrivit news.ro, şi fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, titular a trei dosare vizând fapte de corupţie, fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, al cărui nume a fost implicat în uriaşul scandal Carpatica, precum şi Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Guvernul Boc, cercetat în dosarul Gala Bute şi dosarul finanţării PDL, alături de Vasile Blaga. Toţi aceştia au candidat pe listele ALDE.

Motive de tristeţe are şi Sebastian Ghiţă, care a mers pe mâna PRU pentru a intra în Parlament şi a ratat, partidul lui Diaconu nereuşind să prindă Parlamentul. Ghiţă este şi el titular de dosare penale.

Nici candidaţii independenţi nu au fost mai norocoşi. Fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu şi deputatul Remus Cernea, precum şi fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea - implicată în dosare penale răsunătoare - au ratat Parlamentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne