Gregorian Bivolaru, eliberat condiţionat

Procurorii nu au contestat decizia de eliberare condiţionată a lui Gregorian Bivolaru, aşa că, începând de miercuri, fondatorul MISA va ieşi de după gratii.
Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru (stiripesurse.ro)

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, va fi eliberat condiţionat în cursul zilei de miercuri din Penitenciarul Bistriţa, căci procurorii nu au contestat decizia pronunţată săptămâna trecută de instanţă, relatează Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de Judecătoria Bistriţa, nu a fost depusă nicio contestaţie la decizia dată în dosarul 6859/190/2017 privind liberarea condiţionată a lui Bivolaru, termenul expirând pe 12 septembrie, la ora 24,00. Drept urmare, decizia de eliberare condiţionată a lui Bivolaru, dată pe 7 septembrie, a rămas, astfel, definitivă.

Reamintim că Bivolaru a fost însă condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată.

Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, liderul MISA fiind plecat din România încă din 2004, an în care a fost trimis în judecată.

În aprilie 2005, Bivolaru a fost arestat în Suedia, însă, opt luni mai târziu, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, în decembrie 2005 fondatorul MISA primind azil politic din partea autorităţilor suedeze. Subiectul Bivolaru părea îngropat până în ajunul reţinerii liderului MISA în Franţa, când Antena 3 a redeschis, din senin, subiectul Bivolaru - MISA.

În timpul audierilor din Franţa, anterior extrădării, Bivolaru a declarat că trimiterea sa în România ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice.

„Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare.

De asemenea, Bivolaru ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne