GRECO, raport de o duritate fără precedent. Guvernului i se recomandă desfiinţarea Secţiei Speciale

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Grupul statelor împotriva corupţiei (GRECO) a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că dintre cele cinci recomandări formulate în 2017 în urma procedurii de evaluare ad-hoc a României, doar una singură a fost implementată, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Strasbourg.

Potrivit surselor, experţii GRECO se declară foarte îngrijoraţi de activitatea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi şi recomandă Guvernului să desfiinţeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independenţa justiţiei.

Experţii GRECO se tem că Secţia specială care, reamintim, a demarat investigarea Laurei Codruţa Kovesi chiar când aceasta fusese selectată pe lista scurtă a candidaţilor pentru şefia Parchetului European, poate fi folosită în scopuri politice şi critică faptul că Guvernul a scos activitatea Secţiei în afara autorităţii procurorului general.

În raport se mai arată că România nu doar că a ignorat total şi a încălcat recomandarea de a desfiinţa Secţia specială, ci a întărit-o detaşând poliţişti care, contrar tuturor regulilor, vor ancheta magistraţi.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că celebra Secţie pentru investigarea magistraţilor (SIIJ) s-a remarcat nu doar prin punerea sub urmărire penală a Laurei Codruţa Kovesi chiar când aceasta era în cărţi pentru şefia Parchetului European ci şi prin retragerea apelurilor în dosarele a doi grei PSD, respectiv Sebastian Ghiţă şi Viorel Hrebenciuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne