Grecia va cheltui 1 miliard de euro pentru modernizarea armatei

(photos.com)

Ministerul grec al Apărării plănuieşte o modernizare pe scară largă a armatei care va costa minim un 1 miliard de euro.

În prezent, programul de modernizare este propus comitetului pentru apărare din parlament. Dacă este aprobat, planul va fi lansat până la sfârşitul lunii iulie, potrivit mass mediei locale, citată de BTV, staţia privată bulgară de televiziune.

Un total de 36 de Lansatoare de Rachete Multiple M270 vor fi modernizate. O altă parte a fondurilor vor fi alocate pentru transportarea Oshkosh HEMTT (Camioane Tactice cu Mobilitate Extinsă) din Statele Unite în Grecia.

Aproximativ 150 de milioane de euro vor fi alocate pentru achiziţionarea a 30.000 de obuze cu calibrul de 120 de mm pentru tancurile de război Leopard 2. Alte 400 de milioane vor fi furnizate pentru modernizarea a patru fregate în proiectul MEKO 200HN, care vor folosi componente produse în companiile locale.

Un total de 350 de milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru modernizarea şi echiparea a patru aparate de zbor P-3B Orion folosite la patrularea zonei de coastă. Mai mult, 11 elicoptere multifuncţionale S-70B Seahawk şi 9 fregate Elli-class vor fi renovate, informează BTV.