Grecia oferă ruşilor vize Schengen pe termen lung

Lovită de datorii şi forţată să adopte măsuri de austeritate pentru a-şi mulţumi creditorii internaţionali, Grecia a decis să îndulcească relaţiile cu Rusia, anunţând că emite vize Schengen turiştilor ruş pentru 3 sau 5 ani.
Turişti în Grecia.
Turişti în Grecia. (Captură Foto)

Grecia a oferit ruşilor vize Schengen pe termen lung pentru a impulsiona fluxul turistic deja considerabil din Rusia, a raportat joi agenţia de ştiri Interfax.

Acei cetăţeni ruşi care au efectuat deja cel puţin o călătorie în Uniunea Europeană vor putea depune cereri pentru vize cu intrări multiple ce vor fi valide timp de 3 sau 5 ani, a raportat Interfax, citându-l pe Nikos Ksidakis, şef adjunct al Ministerului elen de Externe.

În mijlocul unor interdicţii asupra zborurilor către Turcia şi Egipt – anterior cele mai populare destinaţii turistice – numărul călătorilor ruşi în Grecia a atins niveluri ridicate. Zeci de mii de turişti ruşi au călătorit în Grecia în martie, o creştere de 523,6% faţă de luna martie a anului trecut, conform Asociaţiei Ruse a Agenţiilor de Turism.

Ksidakis a declarat că Grecia este pregătită pentru un flux mărit de turişti din Rusia.

“În ciuda micilor probleme care au fost raportate la începutul lunii mai, pe moment suntem capabili să facem faţă tuturor cererilor venite din partea turiştilor ruşi, putem emite până la 10.000 de vize zilnic”, a susţinut oficialul elen, conform Interfax.

La sfârşitul lunii aprilie, conform Uniunii Ruse a Industriei Turismului, Consulatul grec din Moscova a avut probleme cu administrarea numărului crescut de cereri din partea turiştilor ruşi.