Gravă distorsionare a democraţiei. Poşta Română distribuie gratis "fiţuici" electorale PSD

Pliant distribuit pensionarilor.
Pliant distribuit pensionarilor. (Facebook)

"În toată ţara Poşta Română distribuie, odată cu pensiile, un material de propagandă PSD destinat pensionarilor, semnalează Theodor Paleologu pe contul său de Facebook.

Mesajul comunicat de"fiţuica" înmânată pensionarilor de poştaşi este: "Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia"; "cine a tăiat o dată pensiile, le va tăia din nou" însoţite de un "doar Ponta protejează pensiile".

Pe lângă imoralitatea vădită a mesajului, transmis cu ajutorul unei instituţii de stat, faptul în sine reprezintă o "gravă distorsionare a democraţiei", consideră Paleologu.

"Mult mai corect mi s-ar părea ca Poşta Română să distribuie într-un plic unic mesajele tuturor candidaţilor, aşa cum se întîmplă în statele democratice occidentale. La noi doar PSD-ul beneficiază de serviciile gratuite ale Poştei Române. Este o gravă distorsionare a democraţiei." îşi completează Paleologu mesajul.

Totodată, Paleologu critică poziţia Cosminei Croitoru, purtător de cuvânt al Poştei Române, care-i acuză pe politicieni de dezinformări şi manipulări, în condiţiile în care aceasta a recunoscut "fără nicio jenă" că materialul electoral al PSD este, într-adevăr, distribuit de Poşta Română.