Grav derapaj jurnalistic al Antenei 3

Gadea
Gadea (youtube.com)

Antena 3 îşi continuă campania de denigrare a preşedintelui Băsescu, coborând nivelul la sub-standarde jurnalistice greu de imaginat. Pe toată durata întregii transmiterii declaraţiilor de presă susţinute de preşedintele Băsescu la Bruxelles, cu ocazia istorică a semnării Acordului de asociere cu UE de către Republica Moldova, producătorii au ales să ţină pe ecran o burtieră cu mesajul: „Fratele arestatului, conferinţă la Bruxelles”, informează Reporter Virtual care anunţă că va solicita pe cale oficială o poziţie de la CNN, televiziunea „parteneră” a Antena 3 "în legătură cu un asemenea derapaj de la normele jurnalistice".

Cu o zi înainte, la aceeaşi televiziune, Mihai Gâdea, celebru pentru procesele de calomnie ce i s-au intentat, prefigura momentul semnării tratatului cu lungi tirade la adresa lui Traian Băsescu, care a reprezentat România la Consiliul European în calitate de şef al acestui stat:

„Traian Băsescu, încă preşedinte al României, s-a prezentat la un Consiliu European foarte important, în care se vorbeşte despre viitorul Uniunii Europene pentru cei 5 ani de mandat, iar Băsescu Traian este pur si simplu ignorat, este marginalizat, este într-o situaţie, cum nu cred că cineva din această ţară şi-ar dori să-şi vadă preşedintele. Imagini şocante cu Băsescu Traian izolat în Europa, izolat de liderii europeni, toţi trec pe lângă el, se feresc să fie în anturajul lui.”

Atacurile au continuat şi astăzi, cu afirmaţiile lui Adrian Ursu care declară şi el, tot la Antena 3 că „Preşedintele Băsescu Traian, evident, e deja un fel de «zombie politic» pentru că este demult mort, am văzut şi liderii politici europeni cu câtă răceală îl tratau ieri la Bruxelles.”

În replică, pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", au apărut fotografii care îl înfăţişează pe Traian Băsescu întreţinându-se vizibil amical cu mai mulţi lideri europeni.

Reamintim că Antena 3 este acţionat în instanţă de procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi pentru afirmaţii mincinoase vizând decredibilizarea DNA şi care a difuzat "în premieră naţională" imaginile care au declanşat uriaşul scandal Mircea Băsescu/Bercea Mondialu', scandal speculat rapid de PSD. În urma acestui scandal, mobilizat de Tăriceanu, numit şef al Senatului de PSD, majoritatea parlamentară PSD-PC-PUNR (plus PNL) a cerut demisia şefului statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne