Goţiu refuză să "dezbată" alături de Palada la TVR. "Cum să inviţi un agresor la televiziunea publică?"

Senatorul USR Mihai Goţiu a refuzat să participe alături de Mirel Palada la o dezbatere pe tema violenţei, iniţiată de Claudiu Lucaci la TVR, transmite USR, adăugând că televiziunea publică nu ar trebui să promoveze persoane publice care au antecedente de violenţă verbală sau fizică.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

La iniţiativa lui Claudiu Lucaci, TVR a intenţionat să organizeze o dezbatere care să-l aibă ca invitat pe Mirel Palada şi pe senatorul USR Mihai Goţiu, victima agresiunii fizice din 13 septembrie 2017, din pauza publicitară a unei emisiuni de la B1 TV, informează Uniunea Salvaţi România. Ideea unei astfel de dezbateri a fost lansată de însuşi Palada.

Goţiu a refuzat invitaţia căci e ca şi cum ar premia agresorul pentru gestul făcut.

”Când am fost sunat şi am fost invitat la emisiune, primele mele reacţii au fost de stupoare şi revoltă. Cum să inviţi un agresor într-o dezbatere televizată, şi încă la televiziunea publică? E ca şi cum l-ai premia pentru gestul făcut. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, mulţi dintre telespectatori ar fi tentaţi să recurgă la violenţă pentru a deveni vedete mediatice, iar agresorul, în loc să fie sancţionat, s-ar bucura de creşteri de notorietate şi popularitate. Eventual, o asemenea invitaţie poate să vină după condamnare, în cadrul unui program de reabilitare, în care agresorul îşi recunoaşte vina şi îşi cere scuze publice pentru gestul lui”, a declarat Mihai Goţiu.

La scurt timp după ce a fost invitat telefonic la dezbaterea de la TVR, vicepreşedintele Senatului României i-a sunat pe producătorul emisiunii, care a mărturisit că ideea a fost a lui Claudiu Lucaci, şi pe Claudiu Lucaci.

”După ce am discutat cu ei, opinia mea e că emisiunea a fost o comandă politică menită să spele imaginea publică a lui Mirel Palada. Claudiu Lucaci a recunoscut că subiectul dezbaterii ar fi urmat să fie ”unde se poate ajunge cu violenţa verbală”. E exact ceea ce susţin cei care îl apără pe Mirel Palada, cum că el ar fi fost o ”victimă” a unei violenţe verbale din partea mea. Nu ar fi pentru prima dată când Claudiu Lucaci ar subordona televiziunea publică intereselor politice ale PSD”, a explicat Mihai Goţiu, care a publicat pe pagina lui de Facebook fragmente din convorbirile telefonice purtate cu Claudiu Lucaci şi producătorul emisiunii lui de la TVR.

La finalul convorbirii cu Claudiu Lucaci, senatorul USR a arătat că va participa, totuşi, la o dezbatere publică cu Mirel Palada – cea din faţa instanţei de judecată, şi a invitat TVR să vină să transmită acea dezbatere.

USR reaminteşte că Lucaci este fost purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase, în perioada în care acesta a fost premier şi că a fost implicat în mai multe momente controversate.

"Conform dezvăluirilor lui Adelin Petrişor, în octombrie 2014, Lucaci a blocat difuzarea unor declaraţii făcute de Alina Bica şi care o puneau într-o situaţie jenantă. Două săptămâni mai târziu, a oprit transmiterea în timp real a unor ştiri despre marile proteste civice împotriva lui Victor Ponta, în contextul scandalului legat de votul din diaspora.

Tot Claudiu Lucaci ar fi intervenit pentru a nu se difuza o ştire cu gafa Ministerului Afacerilor Externe, care a realizat o mapă cu ceea ce ar fi trebuit să fie harta Germaniei, dar care era, de fapt, harta Franţei. Culmea e că, în primăvara lui 2015, când nu a trecut o evaluare pentru postul de şef la Ştirile TVR, Claudiu Lucaci a fost cel care a reclamat că ar fi fost o victimă politică", susţine USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne