Goţiu: Guvernul Orban încearcă să blocheze la CCR înfiinţarea DNA-ului Pădurilor. Vă garantez că va fi înfiinţat

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu a transmis, miercuri, că Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituţională a României cu privire la legea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, aşa-zisul “DNA al Pădurilor”. Indignat de acţiunea Guvernului, Goţiu susţine că, prin acest demers, “hoţii pădurilor” se vor simţi încurajaţi să-şi continue activitatea.

“ULTIMĂ ORĂ: Guvernul Orban încearcă să blocheze la CCR înfiinţarea DNA-ului Pădurilor! Doar ce am postat despre planul Guvernului de a prelua conducerilor Direcţiilor Silvice judeţene şi a Gărzilor Forestiere Regionale, prin numirea oamenilor de casă ai PNL în aceste funcţii (detalii aici: https://www.facebook.com/goţiu.mihai/posts/3205833922796738 ), când am primit o altă veste: Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la legea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM - sau ”DNA-ul Pădurilor”)! Asta dacă vă întrebaţi de ce legea nu a fost promulgată după mai bine de o lună şi jumătate de la adoptare, de către preşedintele Klaus Iohannis”, a precizat Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit adresei CCR, prin care se solicită un punct de vedere al Senatului legat de sesizarea Guvernului, termenul anunţat pentru şedinţă este 30 septembrie, a afirmat senatorul USR, atrăgând atenţia asupra consecinţelor demersului Executivului.

“Vă întrebaţi care va fi efectul acestui atac la CCR şi amânarea înfiinţării DNA-ului Pădurilor? Hoţii pădurilor României se vor simţi încurajaţi să-şi continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneţi cap la cap toate aceste acţiuni: modul în care PNL vrea să preia şefiile Direcţiilor Silvice şi a Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului Pădurilor şi... campaniile electorale, şi o să înţelegeţi care e miza şi ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri”, a continuat senatorul.

Totodată, Goţiu garantează că DNA-ul Pădurilor va fi înfiinţat şi că “prăduitorii” pădurilor României vor fi traşi la răspundere.

“Nu, nu vom demobiliza! [...] Pentru asta avem, însă, nevoie şi de sprijinul vostru. În cel mai simplu mod cu putinţă - să nu uitaţi toate acestea în ziua votului! Şi să vă asiguraţi că află cât mai mulţi cetăţeni despre toate aceste lucruri”, a conchis senatorul USR.