Gorghiu: Voi iniţia un proiect de lege - un condamnat penal nu poate fi nici parlamentar, nici ministru

Inspirată de decizia Curţii Constituţionale în cazul legii care le interzice condamnaţilor penali să fie membri ai Guvernului, fosta şefă a liberalilor Alina Gorghiu vrea să ridice puţin mai sus ştacheta.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fosta şefă a PNL, Alina Gorghiu, vrea să iniţieze un proiect de lege care "să statueze spiritul şi litera" mult aşteptatei decizii CCR referitoare la accesul condamnaţilor penali în funcţii din Guvern.

"Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atât de greu, habar nu am, că CCR avea tone de jurisprudenţă! Că doar nu dai hotărâri CCR în considerarea unei persoane, ci în funcţie de reguli constituţionale. Soluţia de azi [joi - n.r.], simplă şi justă, lămureşte în direcţia firească o situaţie: o persoană condamnată nu poate ocupa o funcţie în Guvern. Firesc ar fi ca nici în Parlament să nu ai persoane condamnate definitiv", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit fostei şefe PNL, decizia CCR este interesantă pentru că blochează un drum dorit la un moment dat de şeful PSD Liviu Dragnea, anume scaunul de Premier, "însă deschide alt drum, aşa cum se anticipează pe la colţuri, adică o candidatură în 2019 la prezidenţiale".

"Dar ca să nu se victimizeze nimeni atunci, cred că trebuie legislaţia trebuie să fie coerentă: o persoană condamnată nu poate fi Preşedintele României! Şi aici cred că vorbim de un principiu de decenţă politică, nu că aş avea ceva cu liderul PSD. Voi iniţia un proiect de lege care să statueze spiritul şi litera deciziei CCR de astăzi: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru", a precizat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne